Saul Schubak

Kannan vastuuni

Alla lehdistötiedotteeni kokonaisuudessaan:

 

Ensiksi haluan pyytää vielä kerran anteeksi vääriä sananvalintojani nettikeskustelussa viikko sitten perjantaina. Tarkoitukseni ei ole ollut, eikä ole vastaisuudessakaan loukata ketään!

Kiitän samalla nöyrästi, julkisuusryöpytyksen aikana, saamistani sadoista kannustavista ja tukea osoittavista viesteistä ja kirjeistä. 

Tämä ns. Schubak-gate on lähtenyt täysin lapasesta: motiivejani ”tongitaan” ja mitä villeimpiä spekulaatioita käydään todellisista tarkoitusperistäni ja ideologiastani.

Koko tämä keskustelu on kuitenkin ollut paikallaan, jos edes yksi lapsi tai nuori säästyy jatkossa syrjäytymiseltä ja huonoilta kotioloilta.

Aion jatkaa poliittista keskustelua tärkeinä pitämistäni asioista: kestämättömästä valtion velkaantumisesta, vastuun kantamisesta lapsista ja nuorista ja oikeudesta kyseenalaistaa erilaiset yhteiskunnalliset tuet ja niiden vaikuttavuus.

En eroa KNL:n varapuheenjohtajan paikalta siitä syystä, että olisin tehnyt jotain laitonta. 

En eroa sillä perusteella, ettenkö saisi laajaa tukea lukemattomilta kokoomusnuorilta ja suomalaisilta. 

En eroa silläkään perusteella, että olisin pakotettu eroamaan. Olen valittu yksimielisesti vuosiksi 2012-2013 ja toimikauteni jatkuu vielä runsaan vuoden.

En eroa myöskään siksi, etten kestäisi fyysisesti tai psyykkisesti käytyä keskustelua.

Enkä etenkään eroa sen takia, että jotkut Juudakset, joita luulin ystävikseni, muutamasta hopearahasta, ovat ristiinnaulinneet minut.

Mielestäni yleisellä tasolla Suomen poliittisesta kulttuurista puuttuu vastuun kantaminen. 

Eroan koska kannan poliittisen vastuun sanomisistani ja tekemisistäni.

 

Täten ilmoitan, että eroan Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtajan tehtävästä välittömästi!

   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (127 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Eroan koska kannan poliittisen vastuun sanomisistani ja tekemisistäni."

Näin tekee mies. Jäljelle jäi marjanpoimijat ja pikku tahrahan tuo urallesi on.

Mika Virtanen

Totta, eihän siinä mene tosiaan kuin pari vuotta ja rotumaisteri on back in business.

Matti Jalagin

Tuossa on jotain muutakin kuin se kuuluisa poliittinen vastuu; onnittelut suorasta selästä.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Kiitokset keskustelun herättämisestä. Sitä kerrankin käytiin kiitettävästi. Sitä sietäisi käydän enemmänkin Suomessa. Useastakin asiasta.

Tyylilajin jokainen toki voi valita itse.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Me ajattelemme asioista hyvinkin eri tavalla, mutta silti kunnioitan sinua kovasti. Menestystä jatkoon!

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Ensiksi. Nostan hattuani suoraselkäisyydestä. Toiseksi, lykkyä pyttyyn ja tuulta purjeisiin, pätevälle miehelle on aina hommia joten kyllä se ura taas urkenee.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Voisit saman tien kiittää niitä jotka antoivat sinulle hyvästä syystä pyyhkeitä
Kukaan täällä ei ole täydellinen, mutta sen asian sisäistäminen saattaa kestää kotvasen.

Lauri Niemi

Niistä "pyyhkeistä" suurin osa oli luokatonta törkyä vailla järkeä. Kun kaikesta pitää skandalisoitua.

Jari Niemi

Teit oikean ratkaisun. Kunnioitettava teko. Jokainenhan meistä mokailee vuorollaan ja jokaisen meistä on myös kannettava vastuu omista mokista.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Onnittelen, olet ensimmäisiä suomalaisia poliitikkoja, jotka kantavat poliittisen vastuun. Kun ministeri tai kansanedustaja töppää tai kun Katainen lapioi rahaa korruptiomaihin, ei vastuun tuuli hetkauta sinne tai tänne.

En tähän koko asiaan ota kantaa, en ole siihen ehtinyt perehtyä riittävästi. Mutta kunnioitan sellaista ihmistä, joka tuo mielipiteensä selvästi esille ja kantaa vastuun sanoistaan. Vastuun kantaminen ei lainkaan aina tarkoita väärässä/oikeassa olemista, mutta usein se tarkoittaa hajoamisen ehkäisemistä.

Mielestäni selitys eli motivaation kertominen on aina paikallaan, olkoon sitten kyse anteeksipyynnöstä tai ei. Ei meidän pidä olla tahdottomia lampaita, jotka nöyrästi tekevät työtä käskettyä, vaikka sellaista meille on 70 vuotta NL:n ja Venäjän kainalossa opetettu. Meillä saa ja pitää olla omat käsityksemme, mutta myös perustelut sille, mitä teemme.

Jari Niemi

VS: Kun ministeri tai kansanedustaja töppää ... ei vastuun tuuli hetkauta sinne tai tänne

Höpönlöpön. Jäätteenmäki, Juhantalo, Lindén, Kanerva, Wallin, Halla-aho, ...

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Jari Niemi 9.11.2012 17:12. Kuka mainitsemistasi henkilöistä itse kantoi poliittisen vastuun ja erosi, kun pohjatuuli iski? Ta vielä täsmällisemmin. Ketkä kantoivat poliittisen vastuun, myönsivät sen ja erosivat kaplakan alettua, ei pakotettuina?

Jäätteenmäki oli pelin seurausta. Juhantalo oli vielä selvemmin. Lindén koplasi omia ja firman etuja, mutta erosiko hän itse vai oliko pakotettu eroamaan? Kanervan irtoaminen oli kaiken huippu. Mitättömät tekstiviestit muka olivat se syy hänen teilaamiseensa.

Sinänsä totean, että tämän jutun saama huomionarvo ja sen tiimoilta julistetut tuomiot ylittävät jälleen kaiken järjellisen toiminnan rajat. Saul Schubakia käsiteltiin kuin suurrikollista. Ei homma ollut tasapainossa. Eri mieltä olevien olisi tullut asiallisesti argumentoida hänen mielipiteensä suohon, jos siihen kykenivät. Tärkeästä asiasta pitää kyetä keskustelemaan. Tässä esitettiin yksi vaihtoehto.

Otan vertailuesimerkiksi Kataisen ja Urpilaisen toimet, joilla he ovat velkaannuttaneet Suomea kymmeniä miljardeja. Ei koira pahemmin hauku. Tosin tulee haukkumaan, kunhan hallitus hajoaa erimielisyyksiinsä ja kunnes koittaa maksun aika.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #47

Höh, hallitushan eroaa heti jos eduskunta hyväksyy välikysymyksen äänestyksessä.

Matti Vilander Vastaus kommenttiin #75

Välikysymys on nykyään lähinnä kiusantekoa - jäynää - hallituspuolueille. Suomessa hallitus on joutunu eroamaan välikysymyksen takia neljästi - viimeksi vuonna 1958.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #118

Aivan, mutta näinhän se parlamentarismi toimii ja huomattavasti parempi tapa se on kuin sotilasvallankaappaukset tms. anarkia.

Matti Vilander

Höpönhöpön. Jäättenmäki ja eritoten Kanerva kantoivat poliittisen vastuunsa pakosta. Juhantalo - hmm. en muista mistä silloin oli kyse. Tuomittu rikollinen, mutta äänestäjät päättivät äänestää hänet uudemman kerran eduskuntaa. Se poliittinen muisti on niin lyhyt. Halla-Aho taisi oikeasti kantaa poliittista vastuuta kun on pyydellyt anteeksi mokiaan. Muut eivät niinkään ole anteeksi pyydelleet. Jäätteenmäen lynkkaus oli asia sinänsä.

Olen ymmärtänyt, että Kanervan eropaperin allekirjoituksessa käytettiin lievää vahvempaa painostusta. Eropaperi oli valmiiksi kirjoitettu valtioneuvoston paperille ja sitten musta auto kävi yöllä hakemassa Kanervan kotoa allekirjoituksen. Olen antanut itseni ymmärtää, että se allekirjoitus ei tullut ihan omasta halusta.

Tapio Neva

"Onnittelen, olet ensimmäisiä suomalaisia poliitikkoja, jotka kantavat poliittisen vastuun."

=> Väärässä oleva Schubak ei vaihda mielipidettään, pyydä anteeksi, kadu eikä tee parannusta.

=> Oikeassa oleva Schubak karkaa KNL:n johdosta eikä yritäkään saada KNL:ää oikealle kannalle, hänen kannalleen.

Mikä tässä, Veikko-hyvä, oli vastuunkantoa? Sekö, että ei enää yritä saada KNL:ää eksytyksen tieltä Schubakin kannalle? Mikä tässä oli oikeistolaista?

T. O. N.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kaikki eivät ole vilpittömiä, ei myöskään Saul Schubak. Tämä on oivallinen keino saada julkisuutta. Pääministeriainesta.
Halutaanko me tähän maahan pelkkiä pyrkyreitä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Näin sukupuolten tasa-arvon aikakautena annan tunnustukseni: Tuo oli henkilön teko.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Hyvä lehdistötiedote! Toivottavasti pidät lupauksesi ja jatkat keskustelua tärkeinä pitämistäsi asioista varsinkin, kun sait takaisin täyden henkilökohtaisen vapauden siihen. Menestystä niin keskusteluihin, opintoihin kuin muuhunkin elämään!

Jari Niemi

MT: Hyvä lehdistötiedote!

Muuten hyvä, mutta tuo Juudas-osio olisi ollut syytä jättää pois.

Tapio Neva

Minusta tuo Juudas-episodi oli julistuksen yksi kohokohta. KNL laskee nyt Kansalliselta Kokoomukselta saamaansa 30 hopearahaa ja miettinee seuraavaa biletyspaikkaa.

T. O. N.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kirjoitat esittelyssä: "Arvojani ovat isänmaa ja vapaus.". Mitä tekisi näitä arvoja edustava yleensäkään nykyisessä kokoomuksessa?

Veikko Vitikainen

Harkitsemattomista sanoista pitääkin joutua vastuuseen. Ei siinä itku auta, eikä kovin järkevää anoa armoa kansalta sanomisistaan. Toki jos Schubak olisi ehdottanut lapsilisien poistamista rikkailta (n. 5500€/kk/perhe), hän olisi saanut ajatukselle kannatusta. Mutta rasistinen ajatus poistaa lapsilisät kaikilta, on suorastaan törkeä ehdotus. Noilla eväillä suomessa syntyvyys olisi laskenut järkyttävällä tavalla. Ja lapsien hankkimiseen olisivat oikeutettuja vain rikkaat. Ja tunnetusti rikkaiden kakarat ovat aina olleet riesana koulu-,ym yhteiskunnassa etuoikeutun asemansa takia.

Tapio Neva

"Harkitsemattomista sanoista pitääkin joutua vastuuseen. Ei siinä itku auta, eikä kovin järkevää anoa armoa kansalta sanomisistaan. Toki jos Schubak olisi ehdottanut lapsilisien poistamista rikkailta (n. 5500€/kk/perhe), hän olisi saanut ajatukselle kannatusta."

No juuri keski- ja suurituloisiltahan Schubakin ehdotus olisi poistanutkin lapsilisät siksi, että pienituloiset olisivat saaneet ne kuitenkin takaisin toimeentulotuen korotuksena!

T. O. N.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Suurin ongelma ei liennyt ollenkaan lapsilisän poistoehdotus(moni ei tiedä että pienituloisilla tuki korvautuisi muita kautta) vaan se että puhuttiin heikommasta aineksesta ja siitä kuinka heidän ei olisi suotavaa lisääntyä.ja kuinka nimenomaan heiltä tämä tuki tulisi poistaa.

Saul sanoi hölmöyksissään sen mitä muut kokoomuksessa ajattelee,ja nyt ne kai savusti sen pihalle siksi ettei se ole tarpeeksi poliittisesti parkkiintunut ja paatunut jatkaakseen ihan normaalisti, lööpeistä huolimatta niinkuin muut poliitikot tekee välittämättä rahtujakaan mitä tavallinen rahvas ajattelee..

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän eljazz kuva
Eljas Rahikainen

Juudas oli myös minun mielestäni liikaa. Et kuitenkaan liennyt ollut Kokoomusnuortenkaan Messias.

Jos olit niin tarvitset nyt roimasti tuuria eroilmoituksestasi alkaneelle matkalle kohti kumpua.

Tapio Neva

No ehkä Svenska folkpartiet i Finlandissa voisi olla tilaa. Carl Haglund on varmaan mukava hemmo. Puolue on kestänyt Jörn Donnerinkin - ja hyvin.

T. O. N.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Koko tämä keskustelu on kuitenkin ollut paikallaan, jos edes yksi lapsi tai nuori säästyy jatkossa syrjäytymiseltä ja huonoilta kotioloilta" Siis nyt on jäänyt jotain epäselväksi. Kokoomus ei ole kiinnostunut lapsien tai nuorten asemasta ,päätellen siitä että 17800 lasta on ulkoistettu tuottamaan rahaa toimijoille jotka eivät edes kaikki maksa verotuloja suomeen,ja kuitenkin suomen kansalaiset maksavat veroina kunnille valtion maksaman huostaanottoihin maksettavan valtionavun(n.700milj.v) Perheille suunnatut kunnalliset palvelut,jotka on tarkoitettu perheitä,lapsia tukemaan on alasajettu ja tilalle on otettu huostakulttuuri joka on levinnyt kulovalkean tavoin viimeisten 20 vuoden aikana.Valtion maksamaa ainoastaan huostaanotoista kunnille, muutos on tehty silloin (2008) kun "lastensuojelulakia" päivitettiin. Nuorille luvatut toimenpiteet,työ,koulutus jne takuista ,sisältävät jo olemassaolevia nippelitoimia joiden hyödyistä on olemassa tuloksia jo tälläkin hetkellä.Ja mistä ihmeen tuista sinä puhut jos ensimmäisenä on lapsiin ja perheisiin kohdistuvat tuet hyökkäysten kohteena,minä en tuossa vaiheessa enää kehtaisi mainita ajavani lasten ja nuorten asioita,eli suoraan koskee perheitä. Avoimmuus ei mielestäni toteudu ainakaan tässä tapauksessa,sen enempää kuin politiikan muillakaan alueilla.Se on se raha joka näissä asioissa määrää tahdin.

Tapio Neva

Olen täysin erimieltä pangermaanisten svekomaanien kanssa freudenthalilaisesta rasismista, aatteesta, joka hävisi toisen maailmansodan 8.5.1945 ja Neuvostoliiton mukaan 9.5.1945 kuin Eurooppa-päivänä.

Olen myös sitä mieltä, että oikeistolainen ei itke, vaan kestää. Wille Rydman ei ole oikeistolainen, vaan liberaalikokoomuslainen, joka vain lypsää suomalaisen oikeistolaisen brändiä.

Oli hyvä, että Perussuomalainen -lehti järjesti tämän näytöksen, jotta Kansallisessa Kokoomuksessa ymmärretään, millaista on joutua pääasiassa perussuomalaisille varatun vainon kohteeksi.

Se, mitä en hyväksy on se, että KNL:n varapuheenjohtaja eroaa itse jättäen äänestäjänsä tuuliajolle. Jos Saul Shuback olisi KNL:n ongelma, KNL kutsuisi liittokokouksen koolle ja vaihtaisi johtajistonsa.

Se, että aletaan langettaa mediatuomioita kuin välimiestuomioita ja rikotaan oikeusvaltioperiaate, jota KNL:ssa kuvastaa yhdistyslaki mediavainoilla on itäeurooppalaista hallintomenettelyä brittiläisin ja amerikkalaisin keinoin postmodernia tapaoikeutta.

Ainoa todistetusti kunnon mies julkipolitiikassa taitaa olla Asikkalan lokomotiivi, teologian ylioppilas James Hirvisaari, joka ei alistunut Helena Erosen erottamiseen, ei ainakaan infokraattien vaatimuksesta. Meine Ehre heißt Treue.

Suosittelisin kaikille Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirin kokoomuslaisille, että ottaisivat edes hieman selvää siitä, millainen oli Suomalainen puolue, suomalaisuusmiehet ja aktivistit 1890-1910-luvuilla ja mihin Kansallinen Kokoomuspuolue alunperin samaistui.

1. Oikeistolainen kestää.

2. Oikeistolainen jaksaa.

3. Oikeistolainen odottaa siksi, kunnes hänet kansanvaltaisesti vaihdetaan toiseen oikeistolaiseen.

Ei se, vaikka Taju Tujunen olisi ottanut koko KNL:ltä viikkorahat pois kuukauksiksi olisi haitannut mitään, koska olisitte voinut julkaista asian ja mennä romaniaromaneiden rinnalle kerjuulle toimintanne rahoittamiseksi. Katainen on kyllä säälimätön mies.

Olette hieman "pehmeitä" oikeistolaisiksi siellä. Aktivisti ei hellitä!

"Eroan koska kannan poliittisen vastuun sanomisistani ja tekemisistäni."

=> Urho Kekkonen sanoi, että vastuuta kantaa ainoastaan veturinkuljettaja. He menettivät kotinsa vastuukysymyksissä vielä 1960-luvulla ja 1970-luvulla.

=> Ei se, että eroaa KNL:stä ole vastuun kantamista, vaan kuviteltua Kansallisen Kokoomuksen vastuunRAJAUSTA. Oikea vastuunkanto on sitä, että tekee parannuksen ja katuu syntejään tai sitten katuu KNL:n syntejä ja yrittää edelleen saada sen oikealle tielle. En ollenkaan kannata tätä teoriaa heikommasta aineksesta, koska Kansallisessa Kokoomuksessa juuri muuta ainesta ei poliittisesti juuri enää olekaan. Rikosrekisterikin on eduskunnan pisin niin eduskuntaryhmässä kuin ministeriryhmässäkin.

T. O. N.

Tuula Saskia

Otahan vaihteeksi jokin toinen puolue myrkkyhampaisiisi. Pitkästyttää tuo sama liturgia.

Kelpaisiko asian alustaksi case Talvivaara? Tuskin Schubakin sanat ovat pahempia myrkytyksen oireita aiheuttaneet kuin uraanin vuoto.

Johan Von

Khöm minne sitä uraania vuotaa olisin kiinnostunut. Tai oikeastaan siellä on maaperässä uraania senverran että kait sitä aina vuotaa kun jotain tippuu . mut kerroppa missä muodossa se uraani on vaarallista. Ja kuinka vaarallista se on voiko uraania mahdollisesti ottaa taskuunsa ja kanniskella siellä. Voin vinkkinä sanoa, että Schubakin sanat ovat tuhansia kertoja pahempia kuin kaikki Talvivaarassa oleva uraani.

Tuula Saskia

Toin useammasakin kommentissani esille sen, että Schubakin lausuma oli hyvin tyhmä, pääasiassa.

Mutta se sisälsi elementin, josta on syytä jatkossa keskustella perusteellisesti. Tarkoitan tällä henkilöitä, joilla ei ole edellytyksia vanhemmuuteen. Eikä tämä ole sidottu köyhyyteen.

Joukossamme elää kuitenkin yksilöitä, joilla on esim. niin vakavia huume- tai viinasairauksia, että mahdolliset lapset sairastavat samoja tauteja jo syntyessään.

Tämä ongelma on sitä luokkaa, että on aika havahtua ja tunnustaa, että tällaisia onnettomia lapsia ei saisi syntyä.Mikä siis ratkaisuksi?

Kun lapsilisäkohu on tyrehtynyt, toivon, että tätä todellista ja traagista asiaa tulisi käsitellä sekä yhteiskunnan mutta ennen kaikkea yksilön näkökulmasta. Rodunjalostusaihe on syytä unohtaa mauttomana viitteenä.

Schubakista vielä sananen: tuskin hän on ainoa henkilö Suomessa, joka on sanansa huonosti valinnut. Mutta kovan hinnan maksoi. Onpahan jatkossa viisaampi- ja tekopyhempi!

Tapio Neva

Toin useammasakin kommentissani esille sen, että Schubakin lausuma oli hyvin tyhmä, pääasiassa.

=> Minusta ei ole. Hän vain kirjoitteli Facebookin asioita, joita hän ei ollut tutkinut ja Perussuomalainen -lehti halusi paljastaa maassa vallitsevan kaksoisstandardin: se, mitä sosialidemokraatti tai kokoomuslainen saa laukoa vapaasti, on perussuomalaiselta kielletty siksi, että tuomiovalta on miehitetty sosialidemokraattisilla Demokraattisilla lakimiehillä, jotka peesaavat Kokoomusta, kaksikantaa.

=> Se, että heikommalta ainekselta olisi poistettu lapsilisät tai kaikilta, olisi johtanut pienituloisimpien kohdalta korotettuun toimeentulotukeen.

=> Se, että ei ymmärrä sosiaalivakuutusta, on Suomessa aivan ymmärrettävää. Kuka Suomessa ymmärtäisi maatalouspolitiikan, kun sen vaatiman pätevyyden vuoksi ministeri joudutaan värväämään eduskunnan ulkopuolelta. Ei Schubak ole ollenkaan heikompi sosiaalivakuutuksen tuntija kuin Annika Lapintie aselainsäädännön.

Mutta se sisälsi elementin, josta on syytä jatkossa keskustella perusteellisesti. Tarkoitan tällä henkilöitä, joilla ei ole edellytyksia vanhemmuuteen. Eikä tämä ole sidottu köyhyyteen.

=> Päteviä ovat pääkaupunkiseudun johtavat sosialidemokraatit ja akavalaiset kokoomuslaiset. Perussuomalaiset ja keskustalaiset voisi steriloida. Eihän maakunnissa kenenkään kait pitäisi enää asukakaan ja 400 000 ihmisen muuttoliike on turha, koska he vain joutuisivat uusmaalaisten ja helsinkiläisten nettoveronmaksajien niskoille.

Joukossamme elää kuitenkin yksilöitä, joilla on esim. niin vakavia huume- tai viinasairauksia, että mahdolliset lapset sairastavat samoja tauteja jo syntyessään.

=> Niinpä, mutta äitiyteen ei voi puuttua niin kuin isyyteen. Feminismi ei kestä sitä.

Tämä ongelma on sitä luokkaa, että on aika havahtua ja tunnustaa, että tällaisia onnettomia lapsia ei saisi syntyä.Mikä siis ratkaisuksi?

=> Valtio kasvattaa. STM on pätevämpi kuin 99% yksityisistä vanhemmista.

Kun lapsilisäkohu on tyrehtynyt, toivon, että tätä todellista ja traagista asiaa tulisi käsitellä sekä yhteiskunnan mutta ennen kaikkea yksilön näkökulmasta. Rodunjalostusaihe on syytä unohtaa mauttomana viitteenä.

=> Rodunjalostus ja rasismi on arkea, jota pitää rajoittaa demokratian ja markkinatalouden, työvoiman liikkuvuuden takaamiseksi. Myös romanianromani, jota Helsingin Kokoomus vainoaa, on ihminen, onhan. Häntä ovat vainonneet romaniaromanialaisetkin. NATO-hyvikset.

Schubakista vielä sananen: tuskin hän on ainoa henkilö Suomessa, joka on sanansa huonosti valinnut. Mutta kovan hinnan maksoi. Onpahan jatkossa viisaampi- ja tekopyhempi!

=> Saul Schubak lakkaa vain nauttimasta niitä palveluita ja etuja, joita KNL suomalaisen veronmaksajan puoluetuella on rahoittanut, jotta maahan saadaan puoluepoliittisesti pätevää poliittista johtoa. Kyseessä ei ole mikään vammautumiseen tai konkurssiin menoon verrattava henkilökohtainen tragedia. Huomenna on armo uus!

=> Koko episodi ei paljasta mitään uutta Kokoomuksen sosiaaliliberalismista, mutta se paljastaa sen, miten oikeistolaisuuskin on joutunut liberaaleihin käsiin. Ei Wille Rydman ole oikeistolainen, vaan pelkääjäliberaali. Katainenkin on herkkä Kokoomuksen maineelle heikkouttaan.

T. O. N.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

"Päteviä ovat pääkaupunkiseudun johtavat sosialidemokraatit ja akavalaiset kokoomuslaiset. Perussuomalaiset ja keskustalaiset voisi steriloida. Eihän maakunnissa kenenkään kait pitäisi enää asukakaan ja 400 000 ihmisen muuttoliike on turha, koska he vain joutuisivat uusmaalaisten ja helsinkiläisten nettoveronmaksajien niskoille."

laughing my ass off. tänks. :)

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #46

Vastine Nevalle.
PS. Älä ota ihan vakavasti TN-juttuja.

Johan Von Vastaus kommenttiin #46

Akavalaisesta heimosta en ole kuullutkaan. Muta evoluution tulosta lienee. Lienee jokin muunnos ihmisestä kuitenkin... Slummiasutusta harrastaneet kokoomuslaiset ja heidän alamaisensa sosdem- ryhmä ovat ahtautuneen kerrostaloihin ja lähiöihin. Sittemmin sinne on muodostunut jokin persuheimo joka on osin tunkeutunut maallekin asumaan havumajoihin. Näiden lisäksi on joitain sekalaisia yhdistyksiä kuten esim. vihreät jotka ovat kuulleet että maalla ruohokin on vihreää. Mutta maalla asuu se suomen kivijalka jolle koko suomi tukeutuu. Sillä maasta sinä olet tullut ja maaksi sinun pitää jälleen tuleman. He ovat se kansa josta kaikki suomalaiset ovat peräisin. Siis se joka pitää suomen pystyssä ja antaa heille leivän. Onneksi ei koko ravinnon huolto ei enää lepää heidän hartioillaa vaan taajamissa asuvat ovat oppineet valmistamaan joitain hilavitkuttimia joilla he voivat ulkomailta vaihtaa geenimuunneltua ruokaa joka on keinotekoisesti valmistettua ruuan korviketta. Myös maaseudun ihmiset ovat osin siirtyneet perustamaan konepajoja paperitehtaita ja erilaisia puu ja metallialan yrityksiä, jotta myös kaupungeissa sauvat voisivat ostaa ruokansa. Mutta maa ja maalla asuvat ovat se suomi jonka vuoksi täällä voidaan elää. Täältä on lähtenyt puolue jonka nykyinen nimi on keskusta. Osoituksen minkä varassa maa elää. :=))

Tuula Saskia

Jokseenkin hyvä vastine, merci beaucoup!

Selvää sympatiaa myös Schubakille.

Käyttäjän HarriSaastamoinen kuva
Harri Saastamoinen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Heinojen_murhat

Tuossa linkissä on yksi esimerkki siitä miten nuorten pahoinvointi ei ole riippuvainen perheen taloudellisesta asemasta. Kaikki tekoon osallistuneet nuoret olivat silloisten julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan hyvin toimeentulevista perheistä. Syyt miksi nuoret tai lapset voivat pahoin eivät ole taloudellisesti selitettäviä.

Tuula Saskia

On se kumma, että tieto siitä, että varakkuus olisi tae lasten kasvatuksen onnistumisesta, ei mene läpi.

Rikkaus saattaa olla hienoa ja antaa tiettyä turvaa, mutta hyvää vanhemmutta se tuskin takaa. Tosin hyvä vanhemmuus on vaikeasti määriteltävissä, joitain ääritapauksia lukuunottamatta.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #45

" Tosin hyvä vanhemmuus on vaikeasti määriteltävissä, joitain ääritapauksia lukuunottamatta."

Ja siltikin Saskia on valmis erehtymättömän jumalattaren varmudella estamaan joitain ihmisia lisääntymästä.
Voi jumalauta sentään.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Mitä jos tuossakin näkemyksessä lähtökohta ei olisi se että (hoidettavissa oleva) päihdeongelmainen on jo ns. menetty tapaus ja ainoa keino on rajata lisääntymistä? Mitenkäs sen toteutat? pakkokastraatio? lapsen välitön huostaanotto( joo, se on kyllä rahakas bisnis), sakkorangaistus?

Miten ongelmaisen lynkkaaminen poistaa ongelman? Tämä on taas tätä laastaripolitiikkaa hoidetaan avomurtuma laastarilla, ei hoideta ongelmaa ollenkaan.

Se että ihminen ON ongelmainen on syytä jostain. Mitä jos ongelmaratkaisun lähtökohta oliskin tässä?

Jo olemassa olevan yksilön näkeminen niin arvokkaana että hän saa kaiken tarvitsemansa avun päästäkseen jaloilleen?

Nykyiset toimet eivät riitä alkuunkaan, siksi meillä näitä päihdevanhempi-ongelmia ylipäätään on. yli sukupolvien ulottuvaa heittelle jättöä yhetiskunnan toimesta. Ja turha sanoa ettei ole yhteiskunnan vika kun kerran yhteiskunta latelee sääntöjä ja lakeja jotka ei toimi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olisin laittanut suosituksen Tuula Saskian kommenttiin mutta viimeinen sana "tekopyhempi" kaatoikin hyvän tekstin.
Kuinka joku muuten voisi olla yhtäaikaa viisas ja tekopyhä!?

Tuula Saskia

Vahinko , että ilmaisin itseni epätarkasti.

Viittasin tietysti politiikan julmuuteen, en Schubakin persoonaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53
Pasi Ensio

Oman poliittisen uran kannalta on viisasta tuomita Scubakin mielipiteet, vaikka todellisuudessa on hänen kanssaan samaa mieltä. Tuo on minusta tekopyhää ja viisasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Näppäryys tai "smartnes" ja viisaus eivät liity toisiinsa.

Pasi Ensio Vastaus kommenttiin #57

Miten sinä sitten määrittelet viisauden?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #110

Ihan perinteisesti esim pitkän elämänkokemuksen tuomana seestyneenä kykynä arvioda erilaisten vaihtoehtojen välillä. Siihen liittyy myös ei-kyynisyys.

Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #110

Schubak on oikeassa siinä, että huumehörhöjen ei pitäisi hankkia lapsia. Mutta ei ole lapsen vika jos joku hörhö on hänet synnyttänyt. Joka tapauksessa nuo huumehörhöt ovat hunompaa, jopa kelvotonta ainesta.
Viisaus ja älykkyys taas on helppo erottaa toisistaan. Esim. Hitler oli kieltämättä erittäin älykäs mutta viisaus häneltä puuttui kokonaan. Schubakista en mene takuuseen kumpaan kastiin hän kuuluu.

Jukka Mäkinen

Todella kauheaa on, että jotkut syntyvät kokoomuslaisiksi. Tämä ongelma on sitä luokkaa, että on aika havahtua ja tunnustaa, että tällaisia onnettomia lapsia ei saisi syntyä.Mikä siis ratkaisuksi?

nikola pihlström

Mietin vain tässä Saul sellaista että, käyt Hankkenia ja selvästi olet bisnekseen suuntautumassa, missä ei ole mitään vikaa. Mutta jos ajattelet ihmisistä jotka tulevat olemaan heitä jotka kuitenkin maksavat viulut, luulisi sun hieman kykenevän hyppäämään heidänkin housuihin. Kyllä fyrkan pöydältä kotiin harjaamisessakin vähän tapoja tulisi olla, minkä ei sinänsä tarvitse olla mikään salaisuus, kun bisnestä tehdään.
Se että pyydät anteeksi sanavalintojasi on mielestäni huvittavaa. Ennemmin pyytäisin anteeksi viestisi idealismia, koska ajattelet noin. Kaikki eivät ole niin kovia kundeja kuten sinä ja koska elämä on niin lyhyt, niin eiköhän olisi suotavaa että kaikki saavat elää elämänsä niin kuin haluavat, kunhan käyvät töissä ja maksavat veronsa. Vaikka en sinua henkilökohtaisesti tunnekkaan niin, en usko että olet suuntautunut pienipalkkaiseksi kaveriksi, joka alkaa ajamaan lakaisukonetta tai alkaa opintojen jälkeen lähihoitajaksi tms. Jolloin mm lapsilisä on elinehto sellaisille perheille, jotka tekevät lisää ihmisiä pitämään kulutuksen yllä. Sä olet selvästi nukkunut luennoilla tai lintsannut niiltä, missä näitä asioita käsiteltiin ;)
Tsemppiä opintoihin ja kasva hyväksi kundiksi!

Tapio Neva

Monilla vanhoilla poliittisilla suvuilla, jossa poika yrittää kasvaa isänsä mittaiseksi on vaikeuksia suhtautua tavallisiin ihmisiin. Mahti-isät ovat usein yhtä ilkeitä kun ovat olleet kunnianhimoisiakin: he antavat paljon, mutta vaativat tulosta. Ei pelkästään Pekka Herlin, punainen vuorineuvos, joka ei tuhlannut bilateraalikaupalla Neuvostoliitolta saatua rahaa, vaan sijoitti sen oikein ja valitsi oikeita yritysjohtajia.

Suomessa, jossa poliittinen kilpailu ei ole äärimmäisen suurta melko keskinkertaisin avuin pääsee pinnalle. Suomalainen politiikka on eräänlainen eurooppalaisen politiikan naistensarja kylmänsodan päättymisen jälkeen.

Kun nyt ajattelee, että joku kirjoittaa Facebookin 1 000 000 000 ihmiselle saunalaudejuttuja niin juttu leviää yllättäen koko maailmaan. Jos moista teoriaa olisi esittänyt vaikka joku Simon Elo, olisi jo brittilehdistöä ja IVY:n lehdistöä myöden todiste natsismista levitetty ja sosiaalista todellisuutta. Kun kyseessä oli kaksikanta. sosialidemokraatti tai kokoomuslainen, rajattiin tappiot kansallisiksi, eikä uusnatsismin sanomaa levittänyt Reutersille, ei Mikael Pentikäinen eikä Mika Pettersson "journalistilinjaa" pitkin, jotta joku The Financial Times ja The Economist olisi voinut niitata juttuja, joiden pitäisi oikeastaan olla vain The Sunissa proletariaatin ja jääkiekkoperheiden iloksi.

Kyllä ihmisiä osaavat ylenkatsoa muutkin, vaikkapa Harry Bogomoff, jonka sukunimestä päätellen perimä ei ole vallan varsinaissuomalainen eikä hämäläinen, oikeasuomalainen.

Minusta ylenkatsomisen kuningatar viime vuosina on olut Ala-Vallin oma tyttö Mari Kiviniemi. Hän on kehdannut kieltää kunniapuheenjohtajalta oikeuden puhua vappuna Kyösti Kallion patsaalla ja myös osoittanut vanhamaalaisliittolaista ylenkatsomista Perussuomalaisia kohtaan, niitä vähempihehtaarisia maanviljelijöitä, pientalonpoikia, kohtaan. Ehkä Esko Ahokin jää ylimielisyydessä toiseksi. Paavo Lipponen on ihmisten vihaamisessa omaa luokkaansa. Onhan hän vahvinta ainesta, mikä kokoomuslaisesta piiristä on koskaan SDP:hen siirtynyt.

Suomalaista ärsyttää svekomaaneissa asenne: se, että suomalaiset eivät ole kykeneviä hoitamaan omia asioitaan, koska ovat alempaa rotua kuin germaaniset ruotsalaiset. Tämä näkyy edelleen Axel Freudethalin palvontana ja sen seurauksina.

Kuitenkin Suomalainen puolue, Kansallis-Osake-Pankki ja Pohjola olivat niitä kehitystekijöitä, josta Suomen kehitys lähti liikkeelle ja kansallisaate vauhtiin.

Käyttäjän PiviPesuSilander kuva
Päivi Silander-Pesu

Kuulostaa siltä, että Saul ei olisi eronnut, elleivät "jotkut ystävät olisi myyneet häntä". Aikuisuus on sitä, että ymmärtää itse möhlineensä eikä yritä etsiä epäsuoria tekosyitä. Itse sinä Saul nimittelit ihmisiä ja siitä kaikki johtuu. Pyysit anteeksi ja nyt sitten vain eteenpäin, viisaampana toivottavasti.

Tapio Neva

Ilkka Kanerva kesti 21 päivää - muistaakseni. Huono ei ollut viivytystastelu Saulillakaan. Kaikkein pisimpään on kuitenkin kestänyt Johan Bäckman.

Tuula Saskia

Ihan asiatasolla: älä pudottele samaan koriin Kanervaa, ketkujen ketkua ja tätä valitettavan avointa nuorta, joka putosi jo ennenkuin ehti mihinkään.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #79

Ilkka Kanerva ei tehnyt muuta kuin lähetti tekstiviestejä.
http://www.youtube.com/watch?v=65UyUWjAAdw

Häntä jahdattiin kolme viikkoa säälimättömästi.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #83

Ja oli syytäkin. Kanerva toi esiin sellaisia ominaisuuksia, jotka osoittivat hänet sopimattomaksi julkisiin tehtäviin. Miksikö?

Arvostelukyvyn puutteen vuoksi.

Vai toivooko Neva nykyministerien kirmaavan erotiikkayrittäjien perässä,
esim. netissä?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #88

Kannattaisi olla rehellinen eroottisen liberaali-Kokoomuksen perinteille. Harri Jaskari oli Kansallisen Kokoomuksen puoluesihteerinä menevä mies ja joskus Kokoomuksen eduskuntaryhmä piti miltei kantapaikkanaan Mikadoa.

En tiedä, onko kukaan käynyt Mikadossa, mutta siellä saattoi olla mitä lämminhenkisin virolainen tai vironvenäläienkin toiminta.

Vasta kun lehdistö keksi tämän eduskuntaryhmän miltei kantapaikan, katosi eduskuntaryhmä sieltä.

Varmaan eduskuntaryhmässä on muitakin mukavia kuin Ike.

T. O. N.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

Kolme viikkoa, oi oi Kanerva raukka!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Miksi Kokoomuksessa siedetään Kanervaa. Olisi pitänyt lentää ulos jo 30 vuotta sitten.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

BB- Saulin vastuunkanto. Pieniä on silakat joulukaloiksi.

Jani Ehro

Jos kaikki poliitikot myöntäisivät virheensä, ei täälläkään enää vippailtaisi rahoja pitkin maita ja mantuja. Mutta kun virhettä ei voi myöntää, on pakko jatkaa valitsemalla tiellä.

Hyvä, että löytyy virheensä myöntäviäkin ihmisiä.

Tapio Neva

Tähän mennessä virheeksi on todettu vain sananvalinta. Kyse on siis vain semantiikasta, kuten kasvatustieteiden maisteri Jutta Urpilainen Kokkolasta sanoo.

Itse asiaa ei ole vielä pyydetty anteeksi, koska se ilmeisesti on jalo ja oikea.

T. O. N.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Eron ymmärrän, kokooomuksen nuorten kannalta hyvinkin tarpeellinen teko.
Samanlaista selkärankaa ei juurikaan suomalaisista poliitikoista löydy,
kovin paljon tyhmenpia moni arvostettukin poliitikko on puhunut.

Sinänsä asia, josta puhuit on aivan oikeata. Sananvalinta välttämättä ei.
Tosiasiahan on, ettei kaikille pitäisi lapsentekoa sallia. Kaikki eivät
lapsia kykene kunnialla aikuiseksi saattamaan.
Jotain asialle pitäisi tehdä. Käytännössä rajojen vetäminen vanhempien
lapsentekoon on mahdotonta.
Olisiko jonkinlainen "pakkokoulutus" raskauden aikana vanhemmille joku
ratkaisu asiaan. Saisivat edes tietoa, ehkä sekin jossakin tapauksessa
auttaisi!

Lauri Niemi

Sanavalinta oli täysin tökerö. Mutta lapsen tekoa tulisi hillitä kannustimia poistamalla ja yleisen asenteen voimin, ei pakkotoimilla.

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Eroaminen on aivan normaali käytäntö tällaisissa lipsahduksissa-
ainakin maailmalla.
Suomessa ei ole ollut tapana erota, vaikka mokaisi kuinka pahasti.
Joten toivottavasti tässä on uuden poliittisen kulttuurin aika koittamassa meilläkin.. tai tosiaan uuden tekopyhyyden aika..
tiedä häntä.

Poliitikolta on lupa odottaa tavallista kansalaista parempaa käytöstä, aivan kuten papeilta ja poliiseilta..

In a letter announcing his decision to resign, the former Chief Whip again denied he had called the officer a "pleb" but admitted he had been unprofessional in his conduct.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/chie...

Myös Ranskan entisellä pressalla Sarkozylla oli vaikeuksia pitää kielensä kurissa.. ei valittu uudelleen..

http://www.youtube.com/watch?v=axDyUNWyuw8

"Kannattaa ajatella mitä sanoo, ettei sano mitä ajattelee"

"Romney sanoi salaa videoidussa rahankeruutilaisuudessa rikkaille vaalirahoittajilleen, että presidentti Barack Obaman kannattajat ovat vapaamatkustajia, jotka eivät maksa veroja, eivät kanna vastuuta itsestään, pitävät itseään uhreina ja katsovat, että valtion pitäisi huolehtia heistä.

Päälle päätteeksi Romney möläytti vielä, ettei ”tehtäväni ole huolehtia noista ihmisistä”. Romneyn mukaan ”noita ihmisiä” on 47 prosenttia, lähes puolet, äänestäjistä. Kun Romneyltä kysyttiin, mitä rahoittajat voisivat tehdä hänen hyväkseen, tämä vastasi tarvitsevansa heiltä miljoonia dollareita."

http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/rom...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä en kehu poikaa rehellisyydestä, vaan heitän mieluummin kiven, koska kaikki, mitä hän on kohun jälkeen puhunut on jälkiviisasta selittelyä.

Pieni ymmärrys tulisi, jos sanotut sanat olisivat olleet spontaanissa puhumis-tilanteessa sanottua, mutta ne olivat kirjoitetussa muodossa esitetty, eli täysin harkittuja.

Siksi on tyhmää yrittää lievennellä sanomalla,- "ehkä valitsin sanani väärin."
Nuo sanat olivat kirjoitetussa muodossa sanottuja, ja olettaisin ainakin, että ainakin kerran oikoluettuja.

Kyse oli tahallisesta provokaattisesta lausunnosta (kokoomuslaisesta lausunnosta) jossa hyökättiin törkeällä tavalla kokoomuslaisten todellisuudessa inhoamia tavallisia, mutta varattomampia kansalaisia kohtaan.

Et poika saa minulta anteeksi, etkä kunnioitustani.

Ei tuo ainutlaatuinen kokoomuslainen aivopieru ollut. Niitä tupsahtelee päivittäin esiin, joita ne sitten farisealaisesti selittelevät, kun kohu nousee.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Miten kuvittelet että ihmiset voivat korjata negatiivisia ajatusrakenteita, jos niiden ilmetessä (anteeksi pyydettäessä) tulee toinen yli-ihminen ja lyttää toisen ihmisen? Eikö tuo lausumasi ole ihan samanlaista yläpuolelle asettumista, josta toisen nyt tuomitset?

Miten voimme koskaan ihmisenä kehittyä, jos aina tulee yli-ihminen ja lyttää? Miten voi motivoitua oppimaan, kun opettaja (sinä mielipiteinesi) ei kannusta siihen? En kysy tätä puolustaakseni kokoomusta tai edes Schubakaa, vaan kysyn tätä ihmisenä.

Tapio Neva

Miten kuvittelet että ihmiset voivat korjata negatiivisia ajatusrakenteita, jos niiden ilmetessä (anteeksi pyydettäessä) tulee toinen yli-ihminen ja lyttää toisen ihmisen? Eikö tuo lausumasi ole ihan samanlaista yläpuolelle asettumista, josta toisen nyt tuomitset?

=> Lienet sen verran nuori Viivi, että et oikein tunne vasemmistolaista ajattelua. Koska työläiset ovat riistettyjä köyhiä, joiden kaikki aika menee raskaan työn tekoon, on olemassa tovereita, joiden on paneuduttava proletariaatin etujoukkona yhteiskunnallisiin asioihin muita paremmin selvitäkseen luokkataistelussa joutilasta aristokratiaa ja hengetöntä ja ahnetta porvaristoa vastaan. Tästä johtuu se, että on olemassa vasemmistointelletuelleja jotka aivan oikeasti tietävät ainakin porvaria paremmin, miten asiat ovat, koska heillä on yhteiskunnallinen tietoisuus. Ellet jaksa lukea Karl Marxin Pääoma 1, 2 ja 3:a, suosittelen sosialidemokratian Iso-Katekismusta, Karl Kautskyn Erfurtin ohjelmaa, joka on varmasti kirjastossa. Tässä mielessä, on aivan mahdollista, että kommentaattori on tavallista valistuneempi toveri, jolla on elämänkokemusta ja arvoaltaa selittää kuin setä.

Miten voimme koskaan ihmisenä kehittyä, jos aina tulee yli-ihminen ja lyttää? Miten voi motivoitua oppimaan, kun opettaja (sinä mielipiteinesi) ei kannusta siihen? En kysy tätä puolustaakseni kokoomusta tai edes Schubakaa, vaan kysyn tätä ihmisenä.

=> Ihminen kasvaa syyllistämällä sosiaaliseksi. Ensin lyttää mukaoikeisto KNL:ssä, jonka Kansallinen Kokoomus on pannut kyykkyyn puoluetuella ja sitten lyttää vanhavasemmisto, joka kertoo avoimesti ja rehellisesti, mikä vika Kansallisessa Kokoomuspuolueessa on ollut ilmeisesti jo joulukuusta 1918 alkaen.

Suomen 1910-luvun poliittinen järjestelmä käsittää monia heimoja ja järjestökulttuureita, jotka ovat parhaiten tasapainossa Perussuomalaisissa.

T. O. N.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #77

Eikö tämä konkreettinen luokkajakojen maihinnousu ole tänä päivänä peräisin uusliberalismista (alku 70-luvulta), jonka tarkoituksena on tuoda takaisin selkeät luokkaerot?

Syyllisyyden löytyminen sosiaalisen painostuksen alla lienee se tapa, jossa voidaan havaita virherakennelmia subjektiivisessa käsityksessä (jos nyt subjektiivinen syyllistyminen on mahdollista vastadefenssin vuoksi), mutta mitä tulee nykyvasemmistoon, niin pidän sitä eliittivasemmistona.

Jos näemme ihmiset poliittisen koneiston osina, on kai mahdoton koskaan ihmisen löytää omaa ihmisyyttään?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #96

Tutustu johonkin vanhaan kommunistiin niin hän varmaan selittää, millainen oli lisenssivirastolla suojattu kansallinen Suomi 1970-luvulla. Parhaita kommunisteja tähän tarkoitukseen ovat Turun Raunistulan toverit, jotka olivat laivatelakalla hommissa ja perustivat KTP:n.

T. O. N.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #100

Jos sen tarkoitus on ymmärtää altavastaajaa ("toveria"), niin ehkä minun olisi syytä tutustua mainitsemaasi aineistoon, mutta kun olen niin "nuori" ja opiskelu, työ, sekä lastenhoito vie paljon aikaani, niin tuskin on aikaa opiskella "toverin" poliittishistoriallista käsitystä suhteutettuna nykymaailmaan. Ehkä "toveri" voisi opiskella myös nykymaailmaa (lue teos uusliberalismin lyhyt historia) ja ehkä "toveri" voisi avartaa näkemystään sen suhteen, mitä on olla ihminen, eikä poliittisen koneiston osa (vrt. Natsi-Saksa, jossa ihmiset olivat systeemin osia)?

Ymmärrän kuitenkin historiallisen käsitteistön syntymisen idean, johon "toverin" käsityskyky perustuu ja ymmärrän sen, että Schubak on osa politiikkaa, mutta hänen kyseenalaistaessa tukia jne. Tulisiko meidän kyseenalaistaa itse politiikkaa?

Onko valta poliitikoilla (vrt. demokratia) vai rahamaailmassa? Onko valta (rahamaailma) ja politiikka kietoutunut yhteen? Mikä on todellisuudessa "heikomman aineksen" mahdollisuus, kun uusliberalismi on levinnyt ja valta on jo eliitin käsissä? Raha on eliitin arvo, mutta miten tavallinen ihminen voi selvitä tässä maailmassa, jos kaikki mahdollisuudet otetaan pois (hyvinvointi yhteiskunnan purkaminen) ja arvot mitataan rahan ja sen tuoman vallan kautta? Mitä virkaa on puolueilla, jos ne eivät voi vastustaa elitismin maihinnousua? Ei altavastaava voi "toveri" ideologiallaan estää enää sitä mikä on jo, mutta voi pahentaa ihmisen olemusta osoittamalla samaa ylimielisyyttä, kuin aloittaja (Schubak) aikaisemmin on osoittanut.

Lauri Niemi Vastaus kommenttiin #111

Historia on täynnä esimerkkejä normi-ihmisten organisoinnista haastaakseen yksittäisiä rikkaita. Siis ihan näin vapaaehtoispohjalta. Terveydenhoitoa esimerkiksi toteutettiin ennen osuuskuntien toimesta rapakon toisella puolella. Sitten vakuutusyhtiöt säädättivät sen laittomaksi ja rajoittivat lääkärien koulutusta. Samantapaiset instituutiot täälläkin pystyssä. Ja sitten mietitään miksi terveydenhuolto on niin kallista. Vahva omistusoikeus ja korkea vapausaste kyllä tukee rikkaita, muttei ensinkään yksinomaan. Varsinkin nykyään kun kommunikaatio on tehokasta ja nopeaa on sangen triviaalia organisoitua, saati jos/kun lakitekniset esteet poistuvat.

Tällä hetkellä suurin osa valtioista on aivan hävyttömäön korporatistisia - tarkoittaen siis valtion luomien rajoitetun vastuun yritysten ja niitä muka valvovan valtion välistä korruptoitunutta sekasotkua.

Lauri Niemi Vastaus kommenttiin #96

Mitä tarkoitat uusliberalismilla tässä? Sen määritelmä tuntuu vaihtelevan kovasti, yleensä niin että se on jotain mitä puhuja pitää pahana (ei välttämättä sinun tapauksessasi, mutta siksi kysyn)

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #162

Globaalisaatiota osana rahanvallalle ja sitä miten tämä toisten (ihmisten, yritysten ja länsimaiden) loputon ahneus riistää toisia. Tarkastelin asiaa uusliberalistisesta näkökulmasta eli siitä miten 70-luvulla 1% Yhdysvaltojen eliittiä päätti, että luokkaerot on saatava takaisin. Uusliberalismin opit vietiin osaksi yliopisto oppeja. Ronald Reagan ja Margaret Thatcher veivät oppia eteenpäin ja tänä päivänä voidaan tätä kehitystä katsoa esimerkiksi herrojen palkoissa Suomessa.

Toin näkemyksen esille siksi, että eletään kapitalismin aikaa, jossa "toveri" ajattelu on mielestäni liian vanhanaikaista ja tarkastelin syitä nykymaailman tapahtumille uusliberalismin kautta.

Käyttäjän FilipHonney kuva
Filip Honney

Mikä jeesus sää ajattelet olevas kun ystäviäsi vertaat juudakseen. Katkeraa tilitystä kenen tahansa lukutaitosen silmissä. Koko puolue rukoilee että pitäisit vaan suusi kiinni, sieltä hyppii kokoajan sammakoita.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Liity Edistyspuolueeseen, ota mukaasi seuraajia, ja vedä se Suomen poliittiselle kartalle.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En ole missään asiassa samaa mieltä Schubakin kanssa.. Mutta jos ihminen pyytää anteeksi suorassa lähetyksessä ja monessa muussakin paikassa, niin ei hemmetti sellaiselle potkuja tulisi antaa!! Tai joutuisi eroamaan!!
Eikö tässä maassa saa olla enää sananvapautta? entäs anteeksipyytäminen näin moraalitasolla? Jos anteeksi pyydetään tuollaista sananvalinta virhettä niin anteeksi hänen myös pitäisi saada!!
Monestiko joku muu on haukkunut köyhiä tai muita väärällä tavalla eikä joutunut mihinkään ongelmiin!

itse heti pidin tätä Schubakia ääliönä ja tyhmänä itsekkäänä pellebä kun luin ensimmäiset jutut mitä hän oli kirjoittanut, mutta sitten kun hän pyysi anteeksi ja oikoi omia puheita niin hän olikin yllättän viisaan tuntuinen ja fiksun oloinen!!

Terveisin KÖYHÄ/TYÖTÖN Suomalainen

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Toisen maailmansodan aikana Suomessa oli vielä paljon pitemmälle meneviä suunnitelmia epäedulliseksi katsotun väestönosan kohdalle. Suomalaisilla lääkäreillä oli perinteisesti Saksaan hyvät suhteet ja ne säilyivät tiiviinä myös kansallissosialistisen Saksan kanssa. Vuonna 1943 Helsingin yliopistoon suunniteltiin rodunjalostuslaitoksen perustamista "uutta suomalaista ylimysrotua varten". Suomen tiedeakatemian asiaa selvittäneeseen "rodunparannuskomiteaan" kuuluivat mm. filosofi ja fysiologi Yrjö Reenpää sekä anatomian professori Niilo Pesonen, joka nousi sodan jälkeen lääkintöhallituksen pääjohtajaksi. Rodunjalostuslaitoksen tarkoituksena oli ensin kartoittaa kaikki epäedullisiksi katsotut väestöryhmät, joiksi katsottiin mm. vammaiset, mielisairaat ja alkoholistit, ja sitten kohdistaa heihin "ehkäiseviä toimenpiteitä". Komitea ei ollut tyytyväinen silloiseen pakkosterilisaatioiden määrään. Mallin suomalaiset hakivat laitokselleen Saksasta. Todennäköisesti rahapulan vuoksi laitosta ei koskaan kuitenkaan perustettu.

Vuoden 1935 pakkosterilisointilakia täsmennettiin myöhemmin, ja vuoden 1950 lain mukaan lääkintöhallituksella oli valta määrätä sterilisoitavaksi ihminen, joka oli mielisairas tai vajaamielinen ja "jos vajaakelpoisuus on sen laatuinen, että se ilmaantuisi hänen jälkeläisiinsä tai aiheuttaisi, että hänen lapsensa jäisivät huoltoa vaille". Lupa myönnettiin myös, jos henkilön voitiin "harkita olevan sieluntoiminnan sairaalloisuuden vuoksi tahi alkoholin tai huumausaineiden väärinkäytön taikka muun yhteiskunnanvastaisen elämäntavan johdosta vastaisuudessa ilmeisesti kykenemätön huolehtimaan lapsistaan".

Suomessa samoin kuin muissa Pohjoismaissa oli myös mm. tapana, että lääkintöhallituksen valtuuttama tarkastaja kävi koululuokissa katselemassa, olisiko joku koululainen vajaamielinen tai muuten yhteiskuntakelvoton. Pelkästään hänen lausuntonsa saattoi johtaa jopa aivan 'normaalin' lapsen sterilisointiin.
Kuinkahan moni on tutustunut lastensuojelun toimintatapoihin ja miksi täällä ei kukaan edes epäröi, kun suomen kansan lapset raijataan huostabisneksen syliin ja verorahoilla tuetaan järjestelmää. Kunnilta on alasajettu perheiden tukimuodot ja kouluissa kirjat kiertää kahdeksankin vuotta ,oppilaalta toiselle. Huostaanottoihin maksavat veronmaksajat 700 milj.vuosittain ja bisnes lisääntyy koko ajan. Lain päivityksen aikana(2008) huostaanotoista tuli se mihin kunnat saavat ainoastaan tukea. Lastensuojelussa huostakerroin määrää valtiolta tulevan rahan määrän. Kun huostattuja on enemmän on rahantulokin suurempaa. Kunnilla on alasajettu perheille kuuluvia palveluja ,sen sijaan pienetkin kunnat siirtävät lasten hoivapalvelut yksityisille firmoille, joiden joukossa ulkomaisia isoja toimijoita ,eli verorahoistamme menee osuudet muihin suihin(kin).Kodinhoitajat ynm. normaalit perhepalvelut on päättäjien toimesta lakkautettu. Koulujen suuret koot,luokkaryhmät, vaihtuvat opettajat,sijaiset,nuorisotilojen lakkauttaminen jne.On politiikkaa jolla ihmiset ajetaan nurkkaan,lisääntyvän työttömyyden lisäksi. Tämä ihmisten syyllistäminen ja eriarvoistuminen yhteiskunnasamme ,on tulosta näistä päätöksistä, joita ajavat itseään muita parempina pitävät. Se on helppo arvostella kun ei ole mitään tuntumaa ns.tavallisen kansalaisen arkipäivästä. Eräillä on taito puhumalla mitätöidä toisten arvo ja ihmisyys.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Et paljon paremmin olisi voinut sanoa. kiitos:)

Tapio Neva

Rotuoppeja alettiin kehittää 1890-luvulla Britanniassa, kun rappeutunut yläluokka tarvitsi tieteellisiä perusteluja siirtomaiden värillisiä nationalisteja mm. Mahatma Gandhin kaltaisia vastaan.

Rotuopit tulivat Ruotsiin 1921.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Herman_Lundborg

http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3...

Kannattaisi nyt ennen saksalaisten ja itävaltalaisten osoittelua tutkia pohjoismainen eugeniikka ensiksi.

T. O. N.

Kari Ahlava

Lapsia tarvitaan ja köyhyydessä ei näitä aarteita tarvitse pitää. Ei kyse ole sellaisista summista ollenkaan. Ensin pitää karsia ökypalkat poliitikoilta ja virkamiehiltä ja ökyeläkkeet. Erityisesti eläkkeet, etteivät nuo lapset joudu tekemään töitä niiden eteen.

Ja mitä tulee blogistin kantoihin muuten, niin tilanne on sellainen, että jos on Hankenilla opiskelemassa, niin on paras hakeutua liike-elämän pariin jo nuorena ja lomilla mennä opettelemaan myyntiä kauppaan eikä hakeutua yhteiskunnan laitoksiin harjoittelemaan.

Politiikasta ei talous kasva eikä ole tarpeen heittäytyä yhteiskunnan virkoihin, kun kerran on tuota mieltä asioista.

Tapio Neva

Kaikille kauppatieteiden ylioppilaille ei ole enää relevantteja töitä niin kuin ennen. Opiskeluaikana ei voi pätevöityä enää. Siksi kannattaa tähdätä virkamieheksi, joka on helpointa lyöttäytymällä puolueeseen. Virkamies voi ansaita helposti 4 000 euroa, mihin pääseminen ja minkä tulotason säilyttäminen suhdanteiden yli yksityisellä sektorilla voi olla hankalaa.

Se, että liike-elämän lupauksen hakeutuvat toiselle sektorille ei ole välttämättä kaikkein vahvimman aineksen merkki.

Kaupallisella alalla oppii myös esittämään asiat ytimekkäästi, mutta harkiten. Rodullisesti ala-arvoinen ulkomaalainen voi olla hyvä asiakas ja melko yksinkertainen kotimainenkin voi olla selviytynyt kohtalaisesti niin kuin tasa-arvon yhteiskunnanssa toki tuleekin.

Yhdessä hyvämaineisessa, hieman suomenruotsalaisessa pörssiyhtiössä, pohdittiin toimistolla sitä, mitä pitäisi tehdä. Kun toiminnasta oli eriävä näkemys niin yksi sihteeri sanoi, että pitäisi kuunnella muitakin. Siihen totesi ykskantaan vientimyyjä, että niin hänestäkin väettäen edustavansa täällä maksavaa asiakasta, joka elätti heidät kaikki.

Työllisyydestä tulee perinnöllistä jo kesätöistä alkaen. Kotona oleva yh-äiti ei kykene järjestämään kesätyöpaikkoja niin kuin ylempänä toimihenkilönä työskentelevä isä tai mahti-isä, jolla on massia jo toista tai kolmatta sukupolvea ja edes vielä jonkinlainen firma pystyssä.

Oikeastaan paljon ratkeaa siinä, miten onnistuneesti äiti nai.

Oikeastaan politiikkaan kauppatieteiden tai tekniikan alalta pitäisi ryhtyä vasta sitten, kun on oikeat työnsä tehnyt - vaikkapa miljonäärinä niin kuin Suomen Keskustan puheenjohtaja. Silloin on tietoa ja kokemusta, jota tuoda hallintoon politiikan kautta. Jos on miljonääri niin ei tarvitse omassa puolueessaankaan orjailla köyhien ja kateellisten kanssa.

T. O. N.

Kari Ahlava

Ei riitä ei, eikä eläkerahoja riitä. Kannattaisi nyt ajatella, kuka laskut maksaa. Ehkä Schubak onkin osin oikeassa, vakkei ole saanut ajatustaan aivan perille saakka.

Kauppakorkean opiskelijoiden opintoja pitäisi syventää tekemisen suuntaan. Tuskin rahamarkkinat tulevat vetämään enää koskaan niinkuin oli tässä tilanne.

Köyhyys on este kauppakorkean väen tulevaisuudelle. Kyllä markkinat tarvitsevat suurta väestöä, jolla on rahaa.

Artturi Noitalahti

Tämä episodi oli sikäli vahingollinen, että nyt kaikki kokoomusnuorten taholta ja miksei muualtakin tulevat ehdotukset sosiaaliturvapöhömme järkeistämiseksi assosioidaan näihin sinun "aines"-kommentteihin. Tästä sitten seuraa, että ne, jotka olisivat ehkä muutoin uskaltaneetkin lähteä kyseenalaistamaan järjestelmän ilmiselviä vääristymiä, pysyvät vaiti, kun pelkäävät että vastapuoli vetää "aines"-kortin esiin.

Tuomo Kankkunen

"Ensiksi haluan pyytää anteeksi sanavalintojani...."

Ja heti seuraavassa kappaleessa: "Kiitän samalla nöyrästi, julkisuusryöpytyksen aikana, saamastani sadoista kannustavista ja tukea osoittavista viesteistä"

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123612-s...

http://aleksitolvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123...

Ja sitten vielä: "Koko tämä keskustelu on ollut paikallaan, jos edes yksi lapsi tai nuori säästyy jatkossa syrjäytymiseltä ja huonoilta kotioloilta" Sillä lailla - kun itseensä rakastuu, se on alku elinikäiselle rakkaussuhteelle.

Suosittelen iltalukemiseksi Presidentti Niinistön työryhmän selväjärkistä kirjasta: "Ihan tavallisia asioita"

Mika Virtanen

Sananvapaus on Schubakin blogissa aika ohut. Viestejä poistettu vino pino, liekö Chewbacca itse vai Uuden Suomen ajatuspoliisit asialla. Thou shall not kertoa totuus juutalaisista.

Käyttäjän saul kuva
Saul Schubak

Mä en oo poistanut yhtäkään kommenttia. Mä olen nimittäin vakuuttunut siitä, että kaikenlaisen juutalaisvastaisen oksennuksen suoltaminen aiheuttaa vahinkoa lähinnä esittäjälleen. Silti ymmärrän hyvin Uuden Suomen politiikan tältä osalta

Tuula Saskia

Hyvä Saul,

mistä Sinä puhut?

Olemmeko me, sinua ymmärtäneet, "oksentaneetjuutalaisvastaisesti?"

Olen ihan neuvoton.

Käyttäjän saul kuva
Saul Schubak Vastaus kommenttiin #121

No et sinä ainakaan, mutta tossa alussa oli jotain täysin asiattomia kommentteja, joita oli joku käynyt siivoamassa. En ollut itse asialla

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #121

tuosta on ihan aiheellisesti poistettu monta viestiä uus-antisemitististä propagandaa, kyseessä semmoinen ajattelutapa jossa juutalaiset on syyllisiä ihan KAikkiin maailman ongelemiin. Tapasin kerran tällaisen miehen. Tunsin myötähäpeää ja sääliä ja olin hyvin hämmentynyt.

Hän taas piti minua pinnallisena ja suvaitsemattomana kun en pystynyt jatkamaan treffejämme, oli pahoillaan että 'tuomitsin' hänet mielipiteittensä perusteella. Ei millään ymmärtänyt ettei ollut siitä kyse vaan että äänestin jaloillani, ja ilmaisin eriävän kantani sekä yhden yksittäisen kansanryhmän syyttämisestä koskien koko maapallon ongelmia että hänen yksipuolisesta harhaisesta vuorovaikutustyrityksestä momologin avulla.

Hän todella ajatteli, että asia on näin ja esitteli minulle mitä seikkaperäisempiä mutta sekavia ja tarkastelua kestämättömiä salaliittoteorioita aiheesta. SE oli jotenkin pelottava kohtaaminen sillä päältäpäin ei todella olisi arvannut mitään,että onkin ihan täysverinen natsi. Skinin sentään tunnistaan.

mutta eipä niitä ajatuksia näekään.

Tuula Saskia

Nyt löit kirveesi kiveen.

Yksikään henkilö ei viitannut juutalaisuuteesi.

Ja että olet myös ruotsinkielinen.

Se ärsyttää yhtä jos toista.

Tältä pohjalta mm. minua.

Edustat siis ruotsinkielistä pääomaa.

Sympatiani katosi.

Jari Niemi Vastaus kommenttiin #123

Kyllä Virtanen kirjoitti tänne(kin) täysin tärähtänyttä juutalaisvastaista NWO-roskaansa, mutta se kai ehdittiin siivota ennen kuin sinä ehdit sen nähdä.

Rauno Reponen

On aivan Offtopic, mutta pitkään nimimerkki Mika Virtasen vuodatuksia seuranneena niin mikähän nimimerkin takana on? Hamas? Fatah? Iran? Uusnatsit Saksassa? Suomessa? Kieli on hallussa päinvastoin kun erään venä... Ari...

Vai onko taustalla joku henkilökohtainen viha! Viha on kuvio joka pitkässä juoksussa hiivuttaen tappaa kokijansa! Jumiuttaa johonkin yhteen kuvioon. Näkökulmasektori kapenee ...

Voi olla tämä keskustelu on käyty aiemminkin. En ole seurannut, mutta...

Onko jotenkin vaikea kuvitella että jollain etnisellä vähemmistöllä kasvatuskulttuuriin liitty:
1. koulutuksen arvostus
2. yhteisöllisyys
3. ja edellisten seurauksena sisäsiittoisuuden tuoma epigeneettisyys. (Hah)

Ja sitten jollain toisella kulttuurilla tuo ensimmäinen kohta on aivan muuta. Ja vaikuttaa ryhmän asemaan muiden joukossa, myös vähemmistönä ollessa. Ei kai tarvitse luetella ryhmittäin nimiä...

Ja ryhmän etenemispolku yhteiskunnassa on siitä johtuen aivan erilainen!
So Simply!

Mikä on kuvion nimi on Mika Virtanen? Kuka on astunut henkisille varpaillesi.

Huom. Itse olen uskonnoton! Geeniperimä sieltä sun täältä Suomesta. Sukua on tutkittu aika pitkällekin. 1600-lukua jne ...

Juha Korhonen

Idioottimainen juttu alusta loppuun. Hölmö heitto alunperin sinulta Saul, mutta vielä tyhmempi oli se reaktio minkä se aiheutti. Kyllä minun mielestäni kaikista asioista pitää voida keskustella, mutta tämä jupakka oli todella kaukana keskustelusta!

Täytyykö minun nyt aloittaa blogi aiheesta? Amg, en ole itse lähellekään sitä mieltä. Mutta ehkä täytyy, sananvapauden kannattamisen vuoksi!

http://juhakorhonen1965.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Se vain oli jämptisti sanottu.

Käyttäjän amgs kuva

Schubak, minä jotenkin haluaisin sanoa sinulle, että ihminen tekee aina virheitä, mutta viisas osaa oikaista ja pyrkiä parempaan. En ymmärrä miksi moni raivoaa sinulle siksi, että sanoit jotakin, mikä ei ollut miellyttävää. Ystäviä ovat ne, jotka hyvässä ja myös pahassa pysyvät lähellä. Voimia sinulle ja omaisillesi!

Käyttäjän EeroLehtonen kuva
Eero Lehtonen

Ikävää että joudut eroamaan. Ei ollut mielestäni sellainen möläytys että olisi pitänyt erota. Tämä siitä huolimatta että olen sitä mieltä osaa kokomuusnuoria voi sanoa nykyajan taistolaisiksi sen verran yhtäläisyyksiä on. Asioita on silti voitava kyseen alaistaa.

Keijo Räävi

Kokoomus on vellihousujen puolue kun Saulin kaltainen rohkea ajattelija joutuu eroamaan.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Onhan meillä jokaisella tosiaan oikeus sanoa mielipidekin ilman mitään noitavainoa. No, ei tämä maailma tähän vielä kaadu. Kuten aiemminkin sanonut, ystäviä tulee ja ystäviä menee. Oviakin aukeaa sitä myöten kuin niitä sulkeutuu.

Tuula Saskia

Jotenkin noloa, kokoomuspuolueelle.

Nyt kysyn, kuka Schubakin korvaa?

Rydman: äänestin sinua valtuustoon.

Seuraan kannanottojasi.

Lunasta ajatuksesi. Case Schubak ei ennakoinut hyvää.

Käyttäjän LunaMikkola kuva
Luna Mikkola

Kyllä Saulin ajattelematon heitto kosketti monia, ja mitä enemmän asioita puidaan yhden kapea katseisen kantaan, niin sitä enemmän se poikii mielipahaa. En ota kantaa oliko Ero niinkään fiksuin veto, vaan enemmän toivoisin kyseisen henkilön kasvavan henkisesti siihen mittaan, jotta Oikeasti tietää mitä suustaan voi laskea, ja mitä me lapselliset olemme. Kyllä piikkiä lihaan, saman Saul sai aikaan minuun; "heikompaan ainekseen" vain siksi että omaan lapsia ja saan lapsilisää.

Ok, olen tuonut kantani kahdesti esiin niin kuin asian koen, ilman arvostelua, ilman tuomitsemista ja kyseessä on kuitenkin vain yksi ihminen - Sinä Saul, ja sinä senkin riivit ja raavit puolta suomea.

Onnea ja menestystä 2013.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Saat ja haluat pitää puolueen jäsenyyden kaikesta huolimatta?! Pohdiskelee tässä entinen perussuomalainen, uuden "puolueen etsijä"....

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ihmettelen vilpittömästi , miten noinkin lapsellinen ihminen kuin Saul Schubak on joskus valittu jonkin poliittisen nuorisojärjestön johtotehtäviin.

Ja vielä enemmän ihmettelen, miten hänen kannanottonsa johonkin asiaan on saanut tällaisetkin mittasuhteet.

Eniten kuitenkin ihmettelen itseäni, että kommentoin tätä täysin tyhjänpäiväistä asiaa.

Juha Korhonen

Vanhan kansan viisauden mukaan lasten suusta tulee totuus. Tässä tapauksessa kai Kokoomuksen todellinen ajatusmaailma. Tai ainakin osa siitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuskin milläkään puolueella on " ajatusmaailmaa ".
Organisaatioiden inhimillistäminen on samaa kuin pitäisi räsynukkea elävänä oliona.

Lauri Niemi

"Loisteliasta" kommentointia taas kerran. Ja kyllä, se paskamyrsky oli uskomaton. Mutta minkäs sille voi kun poliittinen kulttuuri on mitä on ja ihmiset on tottuneet siihen että kaikki on erilaisia demareita.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Otsikko: "Kannan Vastuuni" on väärä.
Et sinä vieläkään mitään vastuuta kanna, vaan olet vain vaihtanut semaattista levyä.

Oikeampi otsikko olisi: "Oli pakko erota"

Henry

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Oikeauskoisia kivienheittelijöitä, myötäloukkaantuneita ja muka-loukkaantuneita riittää, kun tilaisuus tulee, tai kun joukkohysteria villitsee, kun joku on esittänyt uuden tai virallisesta totuudesta poikkeavan mielipiteen, vrt. 'The life of Brian' by Monty Python.

Voisiko joku selittää,
mikä luovuttamaton ihmisoikeus on se,
että "saa" syntyä köyhyyteen?
Että joutuu syntymään kurjuuteen?
Että on pakko syntyä alkoholismin, huumeiden, piittaamattomuuden, typeryyden, väkivallan, huonojen kasvatusmetodien, huonojen käyttäytymismallien keskelle?
Että äidin huonojen ravintotottumusten takia lapsi jo syntyessä saa huonot aivot, huonon muistin, alttiuden keskittymishäiriöille.
Että ei voi itse valita ennen syntymää, että ei synny, että ei aio syntyä noihin olosuhteisiin,
että lapsi ei voi itse päättää,
eikä vaikuttaa syntymäänsä tai syntymättömyyteensä.

Ja miksi pitää vaientaa se, joka tämän kaltaisen asian tuo esille?
Voisiko joku selittää?
Miksi tämä näkökanta on vaarallinen ja kenelle?

Oikeus olla syntymättä kurjuuteen voisi olla planeetanlaajuinen ihmisoikeus.

Jukka Mäkinen

Ja Markku Peltola määrittää aina mitä on kurjuus.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

We think sometimes that poverty
is only being hungry, naked, homeless.
The poverty of being unwanted, unloved
and uncared for is the greatest poverty.

Mother Teresa

-.-.-.-.-.-..-.-.-

@Jukka Mäkinen
Yritä sinäkin välillä määrittää kurjuus.

-.-..-.-.-.

Tosin pointtini on ennemminkin siinä, että miksi elää kurjuudessa tai että miksi ylipäätään on oikeus tehdä lapsia kurjuuteen eli mikä on vanhempien vastuu. Jos vanhemmat toimivat vastuuttomasti, miksi heillä on oikeus tehdä lapsia kurjuuteen? Miksi lapsien pitää kärsiä seuraukset vanhempien vastuuttomuudesta? Kuka kantaa vastuun?

Käyttäjän LunaMikkola kuva
Luna Mikkola

Että perse edellä puuhun...

Ensinäkään missään kohtaa raskautta lapsi ei pysty säätelemään omaa tahtoa syntyä, syntymättä jättämisestä... Ei myöskään voi valita perhettään, eikä vaikuttamaan raha-asioihin.
Tuo syntyminen perheeseen jossa olot eivät olekkaan asianmukaiset niin siihen voi vaikuttaa ainoastaan tutkimalla ennen kuin lasta aletaan odottamaan. Kirjoitinkin aikaisemmin siitä että jos lapsien perusturvaa halutaan oikeasti parantaa, niin on lapsen odottamisesta ja syntyvyydestä on tehtävä organissaatio eikä vain lukua luvun perään että saisimme lisääntyä hallitsemattomasti. . . Ja jälkikäteen korjata mahdollisia epäkohtia ja parantaa lapsen/lapsien asemaa.

Lapsen teosta luvan varainen, joissa tutkitaan perheen edellytykset, oikeudet vanhemmuuteen. Psykologinen testi riittäisi jokaista vanhemmaksi pyrkivää kohtaan, ja että perheen perustaminen lähtisi suunnitelmasta perustaa perhe, eikä pelkistä vahinkolaukauksista.

Miksi piti vaientaa näkökannan tuoja? Siksi ettei näkökanta todellakaan koske enemmistöä, ja vähemmistön takia enemmistö ristiin naulittiin. Ei ollut Saulilla eriytystä vaan kaikki jotka lapsilisään ovat oikeutettuja olivat sitä heikompaa itseään. Toisekseen tämän Nuori herra ei ole lainkaan miettinyt mitä moinen leikkaus toisi tullessaan, eli tosinsanoen kikkailee aika harkitsemattomasti monilla perheillä, Rahan takia.

Lauri Niemi

Ottakaa nyt hyvät ihmiset selvää mitä mies ajattelee ennenku mollaatte.

Anna-Leena Nieminen

Luuleeko joku vielä että politiikka olisi yleviä aatteita ja periaatteellisuutta ja että siinä saisi olla ihminen ja että kansalaiset olisivat vapaita? Ehei ei, politiikka ja demokratia on raakaa, kuvottavaa ja epäinhimillistä pseudobisnestä veronmaksajien kustannuksella. Ja kansalaisilta ei kysytä haluaako siinä olla mukana. Olet mukana joka tapauksessa muuten joudut vankilaan. Politiikka on vankila.

Jukka Mäkinen

Kokoomus ei yksinkertaisesti voi pitää Saulia painolastinaan, niin kauan kuin se väittää olevansa koko kansan puolue.
Jos Saul on vielä joskus ehdokaana, "heikompi aines" kaivetaan heti esiin.
Jos politiikoksi aikoo, niin ensimmäisenä pitää oppia pitämään ajatuksensa piilossa ja toistamaan poliittisesti hyväksyttävää mantraa.

Tai sitten liittyä avoimesti eriarvoiseen ja rasistiseen puolueeseen.
RKP kutsuu jo. Ruotsiksi tuollaisia saa heittää vaikka joka päivä.

Jukka Mäkinen

Saul Schubak on edelleenkinkin sitä mieltä että heikomman aineksen lisääntymistä ei pidä tukea.
Ainakaan hän ei ole vielä ilmoittanut olevansa eri mieltä. Katuu vain sanavalintaansa, ei mielipidettään.

Tämä on puhdasta rodunjalostusta.

Toistaiseksi passiivisin keinoin odotellen että heikompi aines ei enää lisäänny itsestään ilman tukia. Seuraava askel on tietysti aktiivinen toiminta, estetään se lisääntyminen. Ja jos sekin on liian hidasta heikommasta aineksesta eroon pääsyyn, niin sitten päästään jo asiaan.

Lauri Niemi

Maailman ajatusripulivarannot ovat näemmä loputtomat. Sen natsikortin voisi jumaliste jo polttaa.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Kunnioitettava päätös, jos niin koet. :-)

"Eroan koska kannan poliittisen vastuun sanomisistani ja tekemisistäni." Tämä ei todellakaan päde kaikkiin, kuten keskusteluissa Saulin tekemisistä on tullut ilmi. Jotkut pelaavat loppuun asti, eivät lähde omilta paikoiltaan, vaikka niin heidän kuuluisi tehdä. He pelaavat loppuun asti, ovat jo valinneet sen tien, ja kulkevat sen loppuun asti. Ainoa keino saada heidät pois, on äänestää heidät pois.

Käyttäjän PiviPerttulaOsKarhu kuva
Päivi Perttula Os Karhu

Ainoa järkevä teko vpj:n urasi aikana on erota. Kiitos siitä, että sen teet.

"Koko tämä keskustelu on kuitenkin ollut paikallaan, jos edes yksi lapsi tai nuori säästyy jatkossa syrjäytymiseltä ja huonoilta kotioloilta."
Sinun keinoillasi lapsia olisit tullut rutkasti lisää huonoihin kotioloihin. Ei yhtään vähemmän.

Käyttäjän EilaJunnola kuva
Eila Junnola

Myönnän itsekin aluksi pillastuneeni kommenteistasi, kunnes aloin miettiä tarkemmin:

Olihan se sanamuotosi kieltämättä harkitsematon, ja lapsilisät ovat nykyisessä tukiviidakossa lillukanvarsia, joiden varassa kukaan vähänkään vastuullinen aikuinen ei pistä alulle yhtään lasta. Ja vastuuttomille taas syntyy lapsia joka tapauksessa, olipa lapsilisiä tai ei. Kivittämisen haluni kuitenkin hiipuivat siihen, että olen varmasti itsekin päästellyt suustani yhtä ja toista, jonka olisi voinut jättää väliin.

Päädyin kuitenkin siihen, että on oikein perätä vanhempien vastuuta lapsistaan. Sellaista nimittäin olin loppujen lopuksi lukevinani riviesi välistä. Sillä ei ole niin väliä, ovatko vanhemmat köyhiä vai rikkaita, kunhan he pitävät huolta lapsistaan yrittävät kasvattaa heidät kunnollisiksi ja veronsa maksaviksi kansalaisiksi.

Mitä taloudelliseen puoleen tulee, vaihtoehdoista pitääkin keskustella. Lapsilisät ovat kuitenkin perhetasolla lähinnä lillukanvarsia, mutta kyllä niillä saa suurin piirtein hoidetuksi pari kauppalaskua vaippoineen ja ja ruokineen. Se voi olla tärkeää myös kelvollisella kuukausipalkalla eläville siinä vaiheessa, kun maksetaan isoa asuntolainaa (pieniä ei taida nykyisin ollakaan varsinkaan perheellisillä).

Sittenkin: vajaa 20 vuotta sitten asui naapurustossamme perhe, jolla oli samanikäiset lapset kuin meillä. Molemmilla vanhemmilla oli akateeminen koulutus. He kuitenkin olivat ostaneet edellisen asuntonsa niinä vuosina, kun hinnat olivat huipussaan ja joutuneet myymään sen tappiolla niin, että asuntolainaa oli edelleen jäljellä. Kun siihen maksoi vuokrat, opintolainat, kaksi autoa (vanhempien työt eri suunnalla, meille riitti yksi auto), korkeimmat päivähoitomaksut yms, heillä olisi pitänyt olla meidän perheeseemme verrattuna kolminkertaiset tulot, että käteen olisi jäänyt saman verran kuin meillä, koulu- ja opistotason koulutuksen saaneilla. Minä olin siinä vaiheessa hoitovapaalla, joten tulot nyt eivät olleet kovin kaksiset. Kyllä, sain kotihoidon tukea, mutta huomaa: jos olisimme vieneet lapset kunnalliseen päivähoitoon, se olisi maksanut yhteiskunnalle eli veronmaksajille huomattavasti enemmän. Olkoon klisee, mutta "ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot". Selvisimme kuitenkin niillä pienillä tuloilla myös asuntolainasta, joka tosin oli huomattavasti pienempi kuin nykyiset lainat. Selitys: emme olleet aivan lapsia avioituessammekaan, ja kun ensimmäinen lapsemme syntyi, olin 34-vuotias ja mieheni yli 40. Tärkeimmät kupit, kipot ja kattilat oli siis jo ostettu, ja olin jo aikapäiviä ennen maksanut opintolainani (opiskellessani 70-luvulla ei vielä tunnettu nykyisiä opintotukia) jne.

Toiseksi: meillä vastuu lapsistamme tarkoitti myös sitä, että minulla ja miehelläni oli heille enemmän aikaa kuin uraputkessa olevilla vanhemmilla, joiden täytyy tehdä pitkiä päiviä maksaakseen asuntonsa, joiden hinnat ovat nykyisen rahapolitiikan (lue: esim. matalien korkojen) seurauksena nousseet pilviin. Jossain nimittäin on asuttavakin. Enpä ole tullut laskeneeksi, kumpi on perhetasolla keskimäärin kalliimpaa, se kallis korko vai kallis asunto, josta ei voi olla varma, saako omiaan koskaan takaisin (esimerkkejä asiasta riittää 1990-luvun lamasta). Ja senkin voisi laskea, mikä merkitys juuri asuntojen korkovähennyksillä onkaan valtion ja kuntien verotuloihin. Laskutoimitus - ja vertaaminen esim. perhetukiin - veisi jonkin aikaa, enkä sitä käy tässä tekemään. Olkoon haasteena sinulle, että taustalla olevat faktatiedot perhe-, yritys- ym tukien määristä ja niiden faktisista konkreettisista vaikutuksista nykyisin ja perustellut - ja Pihtiputaan mummon oikein ymmärtämät - näkemykset mahdollisten muutosten vaikutuksista tulevaisuudessa voivat auttaa mielipiteittesi perille menoa.

Lauri Niemi
Iiro Laiho

Kaikenlaisista tuista on ilman muuta syytä keskustella, mutta tuollainen aines-retoriikka viittaa lähinnä (kansallis)sosialismiin ja kaikkeen muuhun paitsi liberalismiin. Aines-retoriikalla ei siten ole mitään sijaa vakavasti otettavassa keskustelussa.

Mutta kuka tahansa saattaa päästää sammakoita suustaan, eikä siihen maailman tarvitse kaatua. Eroaminen oli kuitenkin todennäköisesti tässä tilanteessa järkevää.

Tapio Neva

"Aines-retoriikalla ei siten ole mitään sijaa vakavasti otettavassa keskustelussa."

Miksi liberaalit - muiden uskovaisten tapaan - sitten haluavat osoittaa olevansa jotenkin laadullisesti poikkeavia muista strukturalisteista?

Käyttäjän juhamakiketela kuva
Juha Mäki-Ketelä

Ääh, ihan suotta erosit. Karavaani kulkee, koirat haukkuu.

Toimituksen poiminnat